Prijem za borce povodom 25 godina od formiranja Višegradske brigade

26. maj 2017.

U upravnoj zgradi preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ upriličen je prijem za članove Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad povodom obilježavanja 25 godina od formiranja Višegradske brigade.

Direktor ovog preduzeća Mile Lakić rekao je da je prijem organizovan da bi se izrazilo poštovanje prema svima koji su 1992. godine stali u odbranu srpskog naroda na području opštine Višegrad, te kao znak sjećanja na one koji su dali živote.

„Da nije bilo njih, pitanje je šta bi bilo sa srpskim narodom na ovom prostoru“, istakao je Lakić.

On je rekao da su „Hidroelektrane na Drini“ od 1996. godine zaposlile više od 40 članova porodica poginulih boraca, veliki broj lica sa invaliditetom i onih iz socijalno ugroženih porodica.

Lakić je najavio da je u narednom periodu planirano da, u skladu sa mogućnostima i zakonskim okvirima poslovanja, ovo preduzeće i dalje pomaže Boračkoj organizaciji.

„Ta pomoć se ne ogleda samo u finansijama, već i u obezbjeđivanju smještaja, prevoza ili u drugim vidovima pomoći“, napomenuo je Lakić.

On je naveo da je ovo preduzeće prije nekoliko godina dobilo priznanje Boračke organizacije Republike Srpske zbog dobre saradnje i uvažavanja problema sa kojima se susreće Boračka organizacija.

Predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav Vasić zahvalio je direktoru i upravi Hidroelektrane „Višegrad“ na prijemu za članove Predsjedništva Boračke organizacije.

„Hidroelektrana `Višegrad` pomaže nam finansijski, ali i u izgradnji spomen-obilježja. Veliki broj demobilisanih boraca radi na Hidroelektrani, tu su odlikovani borci i ratni vojni invalidi“, rekao je Vasić.

On je dodao da bi takav primjer zapošljavanja i odnosa prema borcima trebalo da poštuju i druge institucije u Višegradu.

„Najveći problem sa kojim se susrećemo je nezaposlenost. Očekujemo da Vlada Republike Srpske donese uredbu o trajnom zbrinjavanju porodica poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca“, rekao je Vasić.

On je napomenuo da se Opština Višegrad ubraja u one koje su riješile stambena pitanja za ove kategorije, dodajući da će narednih dana biti uručeni ključevi stanova za osam porodica poginulih boraca, kao i dva ratna vojna invalida.


Citati

 • Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova.

  Ivo Andrić, nobelovac
 • Život je neshvatljivo čudo, jer se neprestano troši i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto kao na Drini ćuprija.

  Ivo Andrić, nobelovac
 • “Nije mi žao što drugi kradu moje ideje. Žao mi je što nemaju svoje.“

  Nikola Tesla, naučnik
 • Nikada do otkrića nisam došao isključivo racionalnim razmišljanjem.

  Albert Ajnštajn, naučnik
 • Ko hoće da napravi nešto nađe način, ko ne želi nađe izgovor.

  Stara mudrost

Standardi i sertifikati

Osnovni podaci

Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske“ MP a.d. Trebinje

ZP „HIDROELEKTRANE NA DRINI“ a.d. Višegrad

Kompleks Andrićgrad,
73240 VIŠEGRAD
RS / BiH

Matični broj: 01794949
Broj poreskog obaveznika: 4400497620000

Telefon: +387/58/635-200 (centrala)
E-mail: hevgd@teol.net

Kontaktirajte nas