Perišić: Nastavlja se trend uspješnog poslovanja

28. novembar 2018.

Direktor „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je povodom obilježavanja 29 godina postojanja i rada ovog preduzeća da su u 2018. godini dobru proizvodnju pratili i povoljni finansijski pokazatelji.

Perišić je naveo da je do sada u 2018. godini ostvarena proizvodnja od 1.060 gigavat-časova električne energije, dok je za cijelu 2017. godinu iznosio 726 gigavat-časova.

Prema njegovim riječima, za 29 godina postojanja i rada ostvarena je proizvodnja od 26.748,33 gigavat-časova električne energije.

„U martu ove godine ostvaren je rekord u mjesečnoj proizvodnji električne energije, što je ujedno i najveća mjesečna proizvodnja za 29 godina postojanja preduzeća“, dodao je Perišić.

On smatra da su ispunjena sva očekivanja i uprave preduzeća i ljudi koji su donijeli odluku da se višegradska hidroelektrana gradi.

Perišić je napomenuo da su uprava „Hidroelektrane“ Višegrad i „Elektroprivreda Republike Srpske“ formirali zajedničku firmu – Hidroelektranu „Buk Bijela“, kao i da je uprava riješila da pokrene niz investicionih aktivnosti koje će u budućnosti imati pozitivne efekte na preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

„Ovo preduzeće vodi društveno odgovornu politiku, prema svim stanovnicima njene opštine, a posebnu pažnju daje mladim ljudima“, rekao je Perišić i dodao da se redovno izmiruju obaveze za potopljeno zemljište.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević naveo je da ovo preduzeće doprinosi razvoju opštine i povećanju životnog standarda građana.

Obilježavanje 29 godina od postojanja i rada ovog preduzeća počelo je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule i preminule radnike „Hidroelektrane na Drini“, a priređeni su i prijemi za članove Odbora za reviziju i Nadzornog odbora.

Dodijeljene su i diplome za 10 i 20 godina rada u preduzeću „Hidroelektrane na Drini“, kao i nagrade Aktivu dobrovoljnih davalaca krvi ovog preduzeća.

Preduzeće trenutno zapošljava više od 300 radnika.


Citati

 • Od svega što čovek u životnom nagonu podiže i gradi, ništa nije u mojim očima bolje i vrednije od mostova.

  Ivo Andrić, nobelovac
 • Život je neshvatljivo čudo, jer se neprestano troši i osipa, a ipak traje i stoji čvrsto kao na Drini ćuprija.

  Ivo Andrić, nobelovac
 • “Nije mi žao što drugi kradu moje ideje. Žao mi je što nemaju svoje.“

  Nikola Tesla, naučnik
 • Nikada do otkrića nisam došao isključivo racionalnim razmišljanjem.

  Albert Ajnštajn, naučnik
 • Ko hoće da napravi nešto nađe način, ko ne želi nađe izgovor.

  Stara mudrost

Standardi i sertifikati

Osnovni podaci

Mješoviti Holding „Elektroprivreda Republike Srpske“ MP a.d. Trebinje

ZP „HIDROELEKTRANE NA DRINI“ a.d. Višegrad

Kompleks Andrićgrad,
73240 VIŠEGRAD
RS / BiH

Matični broj: 01794949
Broj poreskog obaveznika: 4400497620000

Telefon: +387/58/635-200 (centrala)
E-mail: hevgd@teol.net

Kontaktirajte nas