34 godine rada “HE na Drini”

05.12.2023.

U petak, 1. decembra, u prostorijama hotela „Komsar“ u Rudom upriličena je proslava povodom obilježavanja Dana preduzeća „Hidroelektrane na Drini“.

Nakon nekoliko godina opravdane pauze i skromnijeg obilježavanja, članovi Uprave i zaposleni ovom prilikom okupili su se da prigodno proslave ovaj svečani dan i zajedno obilježe dosadašnje uspjehe, nove ciljeve i jubileje, njegujući i jačajući dobre međusobne odnose kao ključ napretka i savladavanja svih izazova.

Pored zaposlenih u preduzeću „HE na Drini“ ovogodišnjoj proslavi prisustvovali su i uvaženi gosti, načelnik Opštine Višegrad, Mladen Đurević i načelnik opštine Rudo, Dragoljub Bogdanović, te predstavnici lokalnih parlamenata, Nadzornog odbora preduzeća, Odbora za reviziju i Odjeljenja interne revizije, kao i rukovodstvo hotela „Komsar“.

U ime članova Uprave, na samom početku, prisutne je pozdravio direktor Nedeljko Perišić. On je istakao da su ljudi najvažniji i najvrjedniji faktor “HE na Drini”, te da je uprkos svim tehničkim potencijalima i prirodnim resursima, ljudsko zalaganje i stručnost ono što čini Hidroelektrane na Drini jednim od najstabilnijih proizvođača električne energije u sistemu Elektroprivrede Republike Srpske.

Ovom prilikom, predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi HE na Drini, Miroslav Marjanović, uručio je plakete Upravi i Sindikalnoj organizaciji preduzeća u znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć i zalaganje u provođenju humanitarnih ciljeva.

Kako je ova proslava posvećena upravo zaposlenima, oni koji su ove godine napunilii 10, 20 i 30 godina radnog iskustva u Elektroprivredi RS, primili su tim povodom jubilarne nagrade koje su im uručili direktor Nedeljko Perišić i predsjednik Sindikalne organizacije preduzeća, Goran Vasiljević.

Podsjećamo, prvi agregat na hidroelektrani pušten je u rad prije 34 godine i od tog zvaničnog početka rada, preduzeće “Hidroelektrane na Drini” proizvelo je 32 000 GWh električne energije, dok je, u 2023. godini, godišnji plan proizvodnje ispunjen već u septembru.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality