Sveti Sava – krsna slava preduzeća „HE na Drini“

29.01.2024.

U subotu, 27. januara preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ obilježilo je krsnu slavu, Savindan. Obred lomljenja slavskog kolača obavljen je u prostorijama upravne zgrade uz prisustvo sveštenstva i mnogobrojnih zvanica.

Direktor Nedeljko Perišić čestitao je slavu zaposlenim  u ovom preduzeću istakavši važnost tradicije, vjere i ličnosti svetog Save, zaštitnika čije se djelo i život proslavlja na ovaj dan.

Osvrnuo se i na proteklu godinu:

„Ovo je bila jedna od najuspješnijih godina u istoriji “HE na Drini”, proizvodnjom 1.223GWh, ostvarili smo drugi najbolji rezultat u istoriji ovog preduzeća, što je ispraćeno dobrim finansijskim rezultatom.“

On je istakao da se prema završnim računima, koji se prema zakonskim obavezama i računovodstvenim standardima pripremaju za kraj februara očekuje dobit od 2 miliona konvertibilnih maraka.

Kada je u pitanju godina pred nama, Perišić je rekao da je „HE na Drini“ dočekuje u punoj pogonskoj spremnosti, nadajući se optimalnoj količini padavina kako bi ovo preduzeće i dalje bilo stabilan oslonac kada je riječ o proizvodnji električne energije.

Darko Andrić, izvršni direktor za proizvodnju i upravljanje, istakao je da dobra pogonska spremnost, organizacija i konačno proizvodnja električne energije čine preduzeće „HE na Drini“ značajnim faktorom za Republiku Srpsku, ne samo na polju energetike već i za cjelokupno društvo, kroz svoje odgovorno djelovanje na poljima kulture, sporta i kroz infrastrukturne projekte.

Važnost „HE na Drini“ za privredni razvoj Višegrada, potvrdio je i načelnik opštine, Mladen Đurević, te je zajedno sa ministrom spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BiH, Stašom Košarcem i drugim uvaženim gostima, uputio čestitke rukovodstvu i zaposlenima.

Organizovan je prijem i dodjela zahvalnica penzionisanim direktorima, šefovima i poslovođama preduzeća, u znak zahvalnosti za njihov dugogodišnji rad i doprinos rastu i razvoju „HE na Drini“.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality