„HE na Drini“ investirale oko 720.000 KM za sanaciju puta na području Višegradske banje

30.08.2023.

Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ investiralo je oko 720.000 KM u sanaciju puta na području Višegradske banje, a riječ je o 12,5 kilometara saobraćajnice koja vodi do objekata ovog preduzeća, ali i do izletišta i Hrama Svetoga Jovana u ovoj banji.

Direktor „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da je pri kraju rehabilitacija ovog puta u skladu sa strateškim dokumentima ovog preduzeća.

„Vrijednost investicije je više od 720.000 KM, uključujući PDV. U ovom projektu je rehabilitovano 10 kilometara makadamskog i dva i po kilometra asfaltnog puta“, rekao je Perišić novinarima prilikom obilaska ove dionice.

On je naglasio da kao društveno odgovorno preduzeće poštuju svoje obaveze.

„U sastavu naših strateških dokumenata, nama je obaveza da u skladu sa mogućnostima i poslovnim rezultatima nalazimo i rješavamo ovakve infrastrukturne projekte“, istakao je Perišić.

Protojerej-stavrofor Dragan Vukotić rekao je da vjernicima višegradske parohije mnogo znači rehabilitacija puta do Hrama Svetog Jovana.

„Rekonstrukcija puta je veliki doprinos i dugujemo zahvalnost hidroelektrani čija uprava je prepoznala da je taj put potreban ovdje gdje se nastavljaju radovi na završetku i proširenju konaka i pravljenja ambijenta prave banje“, istakao je protojerej Vukotić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je uz svesrdnu podršku preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ učinjeno mnogo za cijeli grad, kao i da su u planu novi projekti.

„Ono što nas očekuje, a najavljeno je na Vidovdan, jeste rekonstrukcija, izgradnja i sanacija kompletne vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine, a već smo preduzeli određene radnje na izradi sporazuma između opštine i hidroelektrane u kojem su precizirane obaveze i već narednih dana ide se u proceduru izbora izrađivača projektne dokumentacije“, naveo je Đurević.

Đurević je istakao da je riječ o projektu vrijednom 20 miliona KM čija realizacija ima podršku Vlade i predsjednika Republike Srpske.

 

Preuzeto: SRNA

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality