HE Višegrad dodijelila 60 stipendija

12.06.2018.

Zavisno Preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ a.d. Višegrad dodijelile su šezdeset stipendija u školskoj 2017/2018. godini, u iznosu od 100,00 KM mjesečno, redovnim studentima na visokoškolskim ustanovama, odnosno, fakultetima tehničkog, prirodnog i društvenog smjera.

Direktor Preduzeća Nedelјko Perišić, prililom potpisavanja ugovora sa stipendistima, istakao je veliko zadovolјstvo što je je HE „Višegrad“ u ovoj godini izdvojila određena sredstva kako bi pomogla mladim lјudima u njihovom školovanju i u rješavanju njihovih studentskih problema.

„Bitno je istaći da već deset godina dodjela stipendija nije bila praksa u našem Preduzeću i jako mi je drago što je ova Uprava smogla snage i našla sredstva da finansira ovih šezdeset studenata“, dodao je Perišić.

Prvoplasirana na rang listi za dodjelu stipendija, Sara Poluga, student Visoke škole strukovnih studija Užice, zahvalila se direktoru i kolektivu HE „Višegrad“ na ukazanom povjerenju i dodala da će se potruditi da to povjerenje i opravda u dalјem školovanju.

Pored studenata iz Višegrada i regije, stipendije su dodijelјene i studentima iz Istočnog Sarajeva, Pala i Trebinja.

Služba za informisanje

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality