ХЕ „ВИШЕГРАД“ НАВРШИЛА ТРИДЕСЕТ ЈЕДНУ ГОДИНУ УСПЈЕШНОГ РАДА

26.11.2020.

          Зависно Предузеће „Хидроелектране на Дрини“ а.д. Вишеград данас обиљежавају тридесет једну годину успјешног рада и пословања. Подсјећамо, ХЕ „Вишеград“ почела је са радом на данашњи дан давне 1989. године, када је пуштен у рад први агрегат.

        Током дугогодишњег  рада, ово предузеће постало је примјер озбиљног друштвено-одговорног пословања, али и носилац привредног развоја Вишеграда и регије.

         Од почетка рада, а закључно са процјенама до краја 2020. године, произведено је 28.443 GWh електричне енергије, или просјечно око 950 GWh годишње производње. Важно је напоменути да је редовни годишњи ремонт постројења завршен у планираном року, чиме је у протеклом периоду обезбијеђен сигуран и несметан рад, као и висока погонска спремност.

 

         Уз  увјерење да ћемо и у времену које је пред нама наставити са успјешним развојем, стварати боље услове за раднике, али и бити још већи ослонац у развоју Републике Српске, директор Недељко Перишић честитао је запосленима у колективу Дан предузећа, те изразио захвалност на заједничком допринису за оно што је ХЕ „Вишеград“ постала захваљујући преданом и одговорном раду свих запослених.

        „И у условима отежаног пословања предузећа, изазваних појавом и ширењем корона вируса, успјели смо да измиримо све наше обавезе према држави, добављачима, запосленима, пословним сарадницима, али и оно најважније – да сачувамо здравље наших радника“, закључио је Перишић.

        Предузеће тренутно запошљава 315 радника, и у претходном периоду знатно је подмладило кадар, како би радници који су пред одласком у пензију, успјели да обуче младе људе, који ће у наредном периоду наставити успјешно пословање предузећа.

  

 

 

 

Марија Нинковић, стручни сарадник за односе с јавношћу

ЗП „ХЕ на Дрини“ а.д. Вишеград

 

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality