Hidroelektrana Višegrad i opština Višegrad realizuju zajedničke projekte

03.07.2019.

Zavisno preduzeće Hidroelektrana Višegrad i opština Višegrad realizuju zajedničke projekte, sa cilјem uređena i unapređenja ove lokalne zajednice, rekao je direktor Nedelјko Perišić.

On je danas upriličio prijem za delegaciju opštine Višegrad, te istakao da je ova posjeta pokazatelј dobrog odnosa višegradske hidroelektrane i opštine Višegrad.

„Zajednički interes svih zaposlenih je dobra i uređena lokalna zajednica što Višegrad i jeste dolaskom ove opštinske strukture koju predvodi Đurević, a u isto vrijeme interes lokalne zajednice je da Hidroelektrana bude u pogonu zbog koncesionih naknada koje izdvaja za opštinu Višegrad i druge lokalne zajednice“, dodao je Perišić.

On je rekao da su sastanku prisustvovali i rukovodioci preduzeća, te istakao da je bitno da se lјudi sa velikim radnim iskustvom uklјuče u društveni život kako bi ovu lokalnu zajednicu vratili na mjesto gdje ona pripada.

Perišić je zahvalio opštini Višegrad na izuzetno korektnom i dobrom odnosu.

Tehnički direktor Hidroelektrane Višegrad Tomislav Popović izrazio je zahvalnost načelniku opštine i njegovim saradnicima zbog interesovanja za Hidroelektranu Višegrad.

„Hidroelektrana Višegrad ima izuzetnu pogonsku spremnost i zbog dobre hidrologije u lјetnim mjesecima ipunjen je plan. U toku je redovni godišnji remont. Upoznali smo načelnika o remontu i stanju pogonske spremnosti. Zahvalјujem mu se za interesovanje za pogonsku spremnost i proizvodnju“, istakao je Popović.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je Hidroelektrana preduzeće koje zaslužuje veliku pažnju i da trećina budžeta zavisi od prihoda koje ostvaruje od ovog preduzeća.

„Opština Višegrad i hidroelektrana imaju jako dobru saradnju. Aktivno učestvuju u svim aktivnostima koje sprovodi opština Višegrad i maksimalno daju doprinos na pobolјšanju standarda svih građana naše opštine. Ove godine planiran je veliki broj zajedničkih projekata“, istakao je Đurević.

On je dodao da je Hidroelektrana Višegrad u svojim planovima predvidjela značajna sredstva kojima će pomoći da infrastruktura bude pobolјšana.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality