„Hidroelektrane na Drini“ učestvovaće u obnovi spomenika borcima

01.04.2021.

U restauraciji Centralnog spomenika borcima Republike Srpske na gradskom trgu u Višegradu učestvovaće i višegradsko preduzeće „Hidrolektrane na Drini“ izgradnjom fontane i uređenjem oko spomenika, saopšteno je nakon sastanka predstavnika opštinske Boračke organizacije i ovog preduzeća.

Izvršni direktor za investicije i razvoj „Hidroelektrana na Drini“ Mile Perić rekao je da će ovaj kolektiv realizovati još dva projekta sa Boračkom organizacijom.

„U predstojećem periodu, osim uređenja prostora oko centralnog spomenika, renoviraćemo i krov na objektu Boračke organizacije, ali i izgraditi stepenice do krsta na brdu Stari grad podignutog u čast ruskim dobrovoljcima“, precizirao je Perić.

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da će ovim Višegrad odati pijetet palim braniocima Republike Srpske.

Restauracija centralnog spomenika borcima Republike Srpske počeće naredne sedmice, a podrazumijeva presvlačenje platoa mermernim pločama, kao i fontane, a voda će biti obojena bojama zastave Republike Srpske.

U obnovi spomenika učestvuje i Vlada Republike Srpske i opština Višegrad.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality