„Hidroelektrane na Drini“ obilježile krsnu slavu

03.02.2022.

Zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ a.d. Višegrad obilježilo je u četvrtak, 27. 1. 2022. godine, svoju krsnu slavu – Svetog Savu. Obred lomljenja slavskog kolača obavio je Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Gospodin Hrizostom.

        Uz poštovanje propisanih epidemioloških mjera i radi sprječavanja širenja korona virusa, krsna slava je i ove godine obilježena skromno, uz prisustvo najužeg rukovodstva firme.

        Pozdravljajući sve prisutne i čestitajući krsnu slavu radnicima HE „Višegrad“, mitropolit Hrizostom je istakao da su vremena teška i da se moraju naći dobri i jaki ljudi koji će iznijeti svako breme.

        „Sveti Sava neka vas blagosilja uvijek, da ostvarujete planove i da budete što uspješniji, kako biste što bolje snabdijeli električnom energijom, kako sam Višegrad, tako i cijelu Republiku Srpsku. Neka vas Bog čuva zdrave i radosne, neka vam pomogne i blagoslovi vas molitvama oca našeg Svetog Save“, poručio je Visokopreosvećeni mitropolit Hrizostom.

           Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević pohvalio je saradnju između HE „Višegrad“ i opštine, te  najavio nove zajedničke projekte za ovu lokalnu zajednicu.

          „Hidrolektrane na Drini su u posljednjih par godina uradile dosta infrastrukturnih projekata u Višegradu. Ove godine su dodijeljene i stipendije našim studentima, s obzirom na to da opština nije bila u mogućnosti jer je bila na privremenom finansiranju“, rekao je Đurević.

         Direktor preduzeća Nedeljko Perišić istakao je da ovo preduzeće, pored obavljanja svoje osnovne djelatnosti proizvodnje električne energije, nastoji da očuva i tradicionalne vrijednosti i običaje.

         „ U skromnom okupljanju, uz rukovodstvo preduzeća, načelnika opštine Višegrad i mitropolita obavili smo slavski čin, čime smo nastavili tradiciju obilježavanja krsne slave“, dodao je direktor Perišić.

          Nakon obreda lomljenja slavskog kolača, upriličen je ručak u hotelu „Vilina Vlas“ u Višegradu.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality