Obilјežena krsna slava „Hidroelektrana na Drini“

30.01.2019.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedelјko Perišić rekao je danas da je 2018. bila šesta najbolјa proizvodna godina za 30 godina rada ovog preduzeća.

Perišić je na svečanosti, povodom obilјežavanje slave preduzeća – Svetog Save, rekao da je dobru proizvodnju i hidrologiju 2018. godine pratio i dobar finansijski rezultat.

„Prošle godine u martu bila je rekordna proizvodnja. Tada je proizvedeno 193.930 gigavat časova energije“, naveo je Perišić.

On je istakao da „Hidroelektrane na Drini“ na vrijeme izmiruju sve obaveze prema državi, dobavlјačima, radnicima i poslovnim saradnicima, te da je značaj ovog preduzeća nemjerlјiv.

„U prošloj godini usvojen je novi zakon o koncesionim naknadama i pet opština dobija tu naknadu od našeg preduzeća. Tu obavezu izmirujemo na vrijeme“, rekao je Perišić.

On je dodao da su ovo preduzeće i „Elektroprivreda Republike Srpske“ pomogli veći broj sportskih i kulturnih, kao i manifestacija humanitarnog karaktera.

Predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Maja Antić rekla je da je preduzeće poslovalo sa dobitkom i da planiraju investiciona ulaganja.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je krsnu slavu svim zaposlenim radnicima ovog preduzeća.

„Imamo veoma dobru saradnju koja će biti nastavlјena i ubuduće“, dodao je Đurević.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality