Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi

18.06.2019.

Aktiv dobrovolјnih davalaca krvi „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada organizovao je u petak, 16. juna 2019. godine, akciju dobrovolјnog darivanja krvi, u kojoj je prikuplјeno 50 doza dragocjene tečnosti.

Akcija je organizovana povodom Svjetskog dana darivanja krvi, a prikuplјena krv namijenjena je Višegrađanima koji se liječe u Kliničkom centru Foča.

Predsjednik Aktiva dobrovolјnih davalaca krvi „Hidroelektrane na Drini“ Miroslav Marjanović rekao je da su u današnjoj akciji, pored Višegrađana i radnika preduzeća HE „Višegrad“, učestvovali i brojni gosti iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore.

„Ovom prilikom zahvalio bih se transfuziološkoj službi Kliničkog centra Foča na odličnoj saradnji, kao i upravi i sindikatu preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ na podršci koju nam pružaju u radu Aktiva“, dodao je Marjanović.

Dobrovolјni davalac krvi iz Banja Luke, Pero Batić, koji je darivao krv više od 50 puta, došao je da pruži podršku kolegama iz Višegrada, i istakao da je veliko zadovolјstvo učestvovati u ovakvim akcijama gdje možemo pomoći jedni drugima.

Senka Milić, načelnik Službe trnasfuzije krvi u Foči, izjavila je da sa ovim Aktivom imaju izuzetno dobru saradnju i dodala da je u današnjoj akciji, organizovanoj na saveznom nivou, učestvovalo oko 70 dobrovolјnih davalaca.

Aktiv dobrovolјnih davalaca krvi „Hidroelektrane na Drini“ osnovan je 2008. godine i trenutno broji oko 80 članova.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality