Opština i Hidroelektrana „Višegrad“ pokreću zajedničke projekte

10.01.2018.

Opština Višegrad i zavisno preduzeće „Hidroelektrane na Drini“ iz Višegrada od proljeća pokreću zajedničke projekte u oblasti infrastrukture i uređenja rijeke Drine, potvrđeno je danas na zajedničkom sastanku koji je održan u kabinetu načelnika opštine.

Načelnik oštine Višegrad Mladen Đurević rekao je novinarima da je dogovoreno mnogo planova u narednom periodu, te pohvalio saradnju između ovog preduzeća i opštine.

„Projekti koje ćemo raditi veoma su važni za građane Višegrada. Hidroelektrana je od izuzetnog značaja za našu opštinu, a skoro trećina budžeta opštine je od naknada potopljenog zemljišta“, istakao je Đurević.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da ovo preduzeće zbog svojih uticaja na okolinu ima obavezu da uradi određene infrastrukturne poslove.

„Od proljeća kreću projektovanja koja se odnose na uređenje toka rijeke Drine i regulisanje pristupnih puteva objetima Hidroelektrane `Višegrad`“, istakao je Perišić.

On je dodao da je Hidroelektrana „Višegrad“ najveći privredni subjekt, te da sa te strane ima i socijalnu odgovornost prema građanima, sportskim klubovima, kulturno-umjetničkim društvima.

„Nadam se da ćemo svojim poslovnim angažmanom i sticanjem većeg profita imati više mogućnosti za podržavanje različitih manifestacija“, rekao je Perišić.

On je ocijenio sastanak vrlo konstruktivnim, te zahvalio načelniku opštine na prijemu.

Sastanku su prisustvovali članovi Uprave preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ i načelnici odjeljenja Opštinske uprave.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality