Perišić: Očekujemo bolju i uspješniju proizvodnju

24.11.2017.

Direktor preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Višegrad Nedeljko Perišić rekao je da uprkos teškoj hidrološkoj godini ovo preduzeće ispunjava sve obaveze prema radnicima i dobavljačima i nastavlja sa započetim projektima.

Povodom Dana preduzeća, Perišić je rekao Srni da je za 28 godina postojanja i rada ostvarena proizvodnja oko 25.600 gigavat-časova električne energije.

„Proizvodnja električne energije za 11 mjeseci ove godine iznosila je 565,43 gigavat-časova. U posljednje vrijeme bolja je hidrometeorološka situacija, pa očekujemo i bolju i uspješniju proizvodnju“, rekao je Perišić.

On je istakao da će bez obzira na lošu hidrološku situaciju,“Hidroelektrane na Drini“ nastaviti sa započetim projektima.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević naveo je da ovo preduzeće doprinosi razvoju opštine i povećanju životnog standarda građana.

Obilježavanje Dana preduzeća i 28 godina postojanja počelo je polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća za poginule i preminule radnike „Hidroelektrane na Drini“, a priređeni su i prijemi za članove Odbora za reviziju i Nadzornog odbora, koji će održati radne sastanke sa Upravom preduzeća.

Uprava je povodom 28 godina rada dodijelila jubilarne nagrade zaposlenima za 10, 20 i 30 godina rada u „Elektroprivredi Republike Srpske“, kao i zahvalnice dobrovoljnim davaocima krvi.

Preduzeće trenutno zapošljava 267 radnika.

Hidroelektrana „Višegrad“, poslije četiri godine gradnje, puštena je u rad 25. novembra 1989. godine, instalisane snage 315 megavata.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality