Podrška razvoju sporta u Višegradu

06.06.2023.

Višegrad je, u danima proteklog vikenda, drugi put bio domaćin basket turnira u okviru Nikšićko pivo 3×3 lige Republike Srpske, koji je na parketu višegradske sportske dvorane okupio 12 seniorskih i 10 juniorskih ekipa. Odmjeravane su snage pred velikim brojem gledalaca koji su sa zanimanjem pratili sve neizvjesne utakmice, a najbolje ekipe, nakon grupne faze, prelazile su u dalje faze takmičenja: četvrtfinale, polufinale i finale.

Do prvog mjesta, glavne nagrade koja je iznosila 3000KM i druge titule u našoj opštini, ponovo je stigla ekipa Dangerous Meridian iz Crne Gore. Najkorisnijim igračem proglašen je Aleksandar Bogojević sa 46 poena za pobjednički tim. Oni su u finalu bili bolji od svojih zemljaka, ekipe Titograd, koji su za osvojeno drugo mjesto dobili ček u vrijednosti od 1000KM. Prvi dan takmičenja bio je rezervisan za igrače do 16 godina. Juniorska titula i nagrada u iznosu od 400KM završila je u rukama mladih višegradskih basketaša (Club Code), koji su u finalu savladali ekipu 3×3 Vlasenica.

Nagrade najuspješnijim timovima dodijelio je direktor „HE na Drini“, Nedeljko Perišić. Prepoznajući značaj turnira za mlade ljude i ljubitelje sporta, ovo preduzeće je uz Opštinu Višegrad, kao generalni sponzor, pružilo neophodnu podršku na putu rasta koji očekuje ovaj turnir u budućnosti. Društvena odgovornost i ulaganje u sportske i kulturne manifestacije predstavlja praksu „HE na Drini“, čime omogućava ovakve događaje iz godine u godinu. Zahvalnost na pomoći i podršci izrazio je i predsjednik Sportskog udruženja „3×3 Višegrad“, Nemanja Stanimirović, istakavši da je time omogućen dolazak sportista iz Republike Srpske, Srbije i Crne Gore, a probuđena je i velika naklonost prema ovom sportu među mladim Višegrađanima.

Ovogodišnji turnir koji predstavlja dio karavana koji se igra u 25 opština/gradova, protekao je u odličnoj atmosferi, a njegova vrijednost je od ove godine viša, jer je viši i nivo bodovanja od strane FIBA. Pobjednik turnira u Višegradu zaigraće na posljednjem finalnom turniru, koji će se održati 6. avgusta ove godine, u Gradišci.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality