Preduzeće „He na Drini“ obilježilo krsnu slavu

27.01.2023.

„Hidroelektrane na Drini“ Višegrad proslavile su danas krsnu slavu – Savindan, a direktor Nedeljko Perišić rekao je da u prošloj godini plan proizvodnje nije ispunjen, ali je preduzeće pozitivno poslovalo, čime je omogućen prostor za dalje investicije i ispunjavanje obaveza.

„Ono na šta ne možemo da utičemo, kao što je bio slučaj u prošloj godini, jeste loša hidrologija, međutim naša pogonska spremnost bila je na stoprocentnom nivou“, naveo je Perišić, dodajući da su svu tu vodu, ali u manjem kapacitetu, uspjeli da iskoriste na najbolji način proizvodeći električnu energiju.

On je istakao da je primarna djelatnost preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ da obezbijedi električnu energiju za Republiku Srpsku.

„Društveno smo odgovorni i na bazi dobrog poslovanja u saradnji sa matičnim preduzećem `Elektroprivredom Republike Srpske`, Vladom Srpske i opštinom Višegrad nastojimo da sredstva usmjerimo i našim sportistima, studentima i svima koji nam se obrate za finansijsku podršku“, rekao je Perišić i dodao da će nastaviti sa istom praksom.

U okviru proslavljanja slave u prisustvu brojnih zvanica obavljen je obred lomljenja slavskog kolača, te organizovan prijem za penzionisane rukovodioce kojima su dodijeljene zahvalnice za doprinos u radu.

Perišić je rekao da su zahvaljujući zalaganju svakog pojedinca ostvareni izvanredni rezultati u poslovanju.

„Procijenili smo da je važno da im se na ovaj način zahvalimo za sve što su uradili. Iz razgovora sa njima vidim da su veoma zainteresovani za rad ovog preduzeća i da u njima ima žara, ali i spremnosti da kritikuju i daju prijedloge kako bi se mogle prevazići poteškoće u rukovođenju ovako velikim preduzećem“, istakao je Perišić.

Milan Manigoda, koji je „Elektroprivredi“ proveo radni vijek, a 2004. godine došao na čelo hidroelektrane Višegrad gdje je proveo dvije godine, rekao je da je za njega ova hidroelektrana biser „Elektroprivrede Republike Srpske“ i da je zbog lijepih vremena provedenih radeći u njoj danas došao iz Banjaluke.

„Vremešan sam čovjek, imam 80 godina, ali sam se potrudio da dođem da podijelim ovu radost i svečanost sa ljudima iz HE Višegrad“, rekao je Manigoda.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević uputio je čestitke Upravi i zaposlenima preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ povodom Savindana, sa željom da i ubuduće budu nosioci razvoja ove lokalne zajednice.

Preduzeće „HE na Drini“ u Višegradu trenutno zapošljava oko 360 radnika.

SRNA

 

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality