Prijem za predstavnike FK „Drina-HE“

18.08.2023.

           Direktor Zavisnog preduzeća “Hidroelektrane na Drini” a.d. Višegrad Nedeljko Perišić, u prostorijama Upravne zgrade ugostio je, u četvrtak 17. avgusta, rukovodeću delegaciju i fudbalere fudbalskog kluba Drina HE iz Višegrada, a povodom početka predstojećeg prvenstva Druge lige Republike Srpske u koje će ući uz značajnu finansijsku podršku i sponzorstvo ovog preduzeća.

“FK Drina je značajan za Višegrad, to je klub sa velikom tradicijom, koji sljedeće godine obilježava 100 godina od osnivanja što nas, kao društveno odgovorno preduzeće i preduzeće čije se ime nalazi uz ime ovog kluba, obavezuje da u punom kapacitetu budemo uz njih”, rekao je Perišić i dodao da će ova podrška podstaći ozbiljnost i ambicije unutar kluba i time doprinijeti kvalitetnijem radu koji će dovesti do dobrih rezultata, a djeci i mladim ljudima će pružiti siguran i zdrav sportski ambijent u odrastanju i sazrijevanju.

Predsjednik FK Drina HE Dejan Krsmanović izrazio je duboku zahvalnost na podršci, istakavši da pomoć od strane HE na Drini osigurava život sporta na području Višegrada.

“Nakon više od pola godine od promjene rukovodstva ovog kluba i napornog rada u organizaciji u proteklim mjesecima, uspjeli smo da izmirimo sve finansijske obaveze zahvaljujući HE na Drini i Opštini Višegrad. Za igrače smo uspjeli da obezbjedimo sportsku opremu i da okupimo sponzore, a posebnu zahvalnost dugujemo Vašem preduzeću za rekonstrukciju zgrade kluba”, rekao je Krsmanović u toku sastanka. On je izrazio želju da sva ova zalaganja i trud dovedu FK Drina HE u Prvu ligu Republike Srpske, a tom cilju će doprinijeti pojačanje ekipe za ovu sezonu.

“Doveli smo trenera Dragana Vulevića, koji je legenda našeg fudbalskog kluba i koji je nastupao za ozbiljne evropske klubove. Takođe, doveli smo nekoliko naših domaćih momaka, koji su bili u drugim klubovima i četiri igrača iz Brazila koji su se dobro pokazali na probnim treninzima.”

Prvenstvo Druge lige RS počeće u subotu, 19. avgusta i po riječima predsjednika FK Drina HE, igrači ga dočekuju spremni, s obzirom da su pripreme započeli prije više od mjesec dana, što godinama unazad nije bilo moguće.

 “Sa naše strane podrška neće izostasti, kao što nije ni prethodnih godina, u skladu sa mogućnostima. Za ovu godinu smo izdvojili veća finansijska sredstva za sve ekipne sportove i na bazi sporazuma koji potpišemo, sve što se uradi na terenu, biće vrednovano”, rekao je direktor HE na Drini, poželjevši ekipi FK Drina HE sreću u dolazećem prvenstvu. On je, ovom prilikom, istakao  da je Višegrad, pored kuture i energetike poznat i po sportu, i da je njegov značaj za mlade i djecu nemjerljiv, te da su upravo blagodeti i uticaj sporta na buduća pokoljenja smisao podrške koju višegradskom sportu pruža ovo preduzeće.

 

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality