PRIKUPLJENO 55 DOZA KRVI

28.11.2023.

Članovi Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi “Hidroelektrane na Drini” iz Višegrada prikupili su, u četvrtak 23. Novembra, 55 doza krvi.

Dan preduzeća “HE na Drini” bio je povod okupljanja, a motiv, kao i svih prethodnih petnaest godina, humanost i saosjećanje sa onima kojima je ova vrsta pomoći neophodna i hitna. Veliki je i stalan broj oboljelih čiji životi zavise  od ovakvih akcija i upravo tom činjenicom vođena, Milena Matović je šesti put darovala svoju krv:

“I ubuduće ću rado učestvovati u ovim humanim aktivnostima kako bih pomogla onim kojima je pomoć neophodna”, dodala je ona. Ima i onih koji su, poput Saše Jovandića, ovaj podvig ponovili 20 i više puta. Jedini uslov za to je dobro zdravlje, pa tako svakom darivanju prethodi provjera kroz ljekarski pregled i laboratorijsko testiranje. Krv se prosljeđuje u Univerzitetsku bolnicu Foča.

O dobroj saradnju Aktiva DDK “HE na Drini” i Univerzitetske bolnice Foča i značaju ovakvih inicijativa, govorila je i transfuziolog Maja Kujundžić, naglasivši da je raduje odziv davalaca u sve većem broju.

Svakodnevno rastu potrebe za novim dozama, ali kako ističe predsjednik Aktiva Miroslav Marjanović, raste i broj članova.

“Aktiv našeg preduzeća bogatiji je za još 40 novih davalaca krvi, koji će, siguran sam biti naši dugogodišnji članovi”, istakao je Marjanović i dodao da u saradnji sa Dobrovoljnim davaocima krvi “Stara Hercegovina”, Višegrad na godišnjem nivou obezbjedi oko 700 doza krvi.

 Zahvaljujući ovakvim udruženjima i okupljanjima, Univerzitetska bolnica u Foči raspolaže sa dovoljnim rezervama krvi, koja dalje služi kao lijek koji nema alternative.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality