Prošlogodišnja proizvodnja jedna od najbolјih

22.04.2019.

Hidroelektrane na Drini su u prošloj godini ostvarile proizvodnju od 1.153 gigavat časova električne energije, što spada u jednu od najbolјih godišnjih proizvodnji u dosadašnjem radu preduzeća, izjavio je Srni direktor ovog preduzeća Nedelјko Perišić.

Perišić je rekao da je primjetan pozitivan trend u ostvarenju planiranih prihoda od prodaje, što je dovelo do neto dobiti u poslovanju od 8,2 miliona KM.

Za koncesionu naknadu, istakao je Perišić, u prošloj godini isplaćeno je oko šest miliona KM za opštine Višegrad, Rudo, Rogatica, Novo Goražde i Goražde.

On je ocijenio da su dobri proizvodni rezultati omogućili uredno snadbijevanje domaćih potrošača i plasman bilansnih viškova drugim kupcima i u izvoz, kao i da je u kontinuitetu pružan dovolјan obim pomoćnih usluga za stabilno funkcionisanje elektroenergetskog sistema BiH i realizovani su svi investicioni projekti koji se odnose na pogonsku spremnost postrojenja.

Perišić je dodao da je pogonska spremnost iznosila 92 odsto i da su agregati bili u stanju optimalne pogonske spremnosti.

Prema njegovim riječima, ovo preduzeće se nalazi u predremontnom periodu i u toku su pripreme za taj posao koji će krenuti u planiranom periodu.

Perišić je napomenuo da se ove godine obilјežava 30 godina rada preduzeća, te da će u narednih nekoliko godina ući u revitalizaciju pogonskih objekata i sistema.

On je dodao da se kroz aktivnosti ovog preduzeća pomaže rad sportskih klubova u Višegradu i regionu, kao i rad omladinskih nevladinih organizacija.

„Pokrenuli smo i davanje stipendija najuspešnijim studentima u prošloj i tekućoj godini“, istakao je Perišić.

On je rekao da kroz socijalno odgovoran rad nastoje da podstaknu mlade lјude da se bave sportom, jer su svjesni da bez velikih preduzeća klubovi ne bi mogli opstati.

U preduzeću je trenutno zaposleno 307 radnika, a direktor za naredne godine najavlјuje mogućnost novog zaposlenje, jer smatra potrebnim da radnici, koji su pred penziju, obuče mlade, sposobne lјude koji mogu nastaviti uspješno da posluju u preduzeću.

Copyright © HE na Drini 2024 | Web dizajn Digitality